petak, 12. rujna 2014.

Slani štapići s bijelim vinom




Ove štapiće možete poslužiti kao slani snack uz malo suhog mesa, finog sira i s maslinama ali odlično će poslužiti i za grickanje uz kakav dobar film. 

Pazite se, bezobrazno su zarazni i teško ih je prestati grickati ;)  

Možete ih, kao ja ovdje, posuti sezamom i makom, a odlični su i samo malo posoljeni.


Možete se igrati uvrtanjem štapića, što će vam oduzeti malo više vremena, ali ako se ne želite s time zamarati, preskočite taj korak, štapići će i dalje biti jednako fini.


Sastojci:
  • 600 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 2,5 dl bijelog vina
  • 2,5 dl ulja


  • 1 jaje
  • Sezam, mak, lan...
  • Sol


Priprema:



  1. Brašno posolite, dodajte prašak za pecivo i sve promiješajte. Dodajte vino i ulje pa umijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto podijelite na 4 podjednaka dijela i ohladite.
  3. Na papiru za pečenje tanko razvaljajte jedan dio tijesta, razmutite jaje pa četkicom premažite tijesto i pospite sezamom. Tijesto preokrenite pa opet premazite i pospite makom. Izrežite štapiće i svaki smotajte u spiralu.
  4. Štapiće složite u lim obložen papirom za pečenje, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200°C 7-8 minuta (dok ne prime finu boju).
  5. Ponovite s preostalim tijestom.
Ispis recepta



Dio tijesta možete izrezati u trokutiće ili vaditi malom, okruglom modlom.




Ovo vrtim kao podsjetnik na još jedan odličan ovoljetni koncert :)



Broj komentara: 5:

  1. Obožavam ovakve grickalice. ali da problem je što ih je teško prestati jesti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Svidjaju mi se. Mislim da su i ukusni takodjer!

    OdgovoriIzbriši
  3. Može li nešto drugo umjesto vina?

    OdgovoriIzbriši