utorak, 15. travnja 2014.

Gulaš iz Multicookera



Nedavno sam primila zanimljiv e-mail iz agencije Abrakadabra, ponudu da testiram Philipsov Multicooker, multifunkcionalni kuhinjski uređaj, poseban i jedinstven na našem tržištu.
Jedan uređaj a puno mogućnosti - od kuhanja, prženja i pečenja do pripreme džemova i jogurta.

Ok, ideja mi se odmah svidjela, bila je to dobra prilika provjeriti i uvjeriti se u sve mogućnosti koje taj mali kuhinjski čarobnjak nudi.


Nisam dugo čekala, i Multicooker mi je stigao na kućna vrata.
S nestrpljenjem sam izvadila strojček iz kutije i ostala nemalo iznenađena - uređaj je lagan i kompaktan, sa zgodnom i korisnom ručkom koja dodatno olakšava njegov transport.
Ne zauzima puno prostora, lako je prenosiv i lijepog dizajna.

Philips Multicooker sadrži posudu zapremine 5 l, posudu za kuhanje na pari, mjernu posudu, grabilice za krutu i tekuću hranu, te dvije silikonske rukavice.

Odmah sam raširila upute za korištenje i bacila se na proučavanje knjižice s receptima.




Nakon desetak dana korištenja Multicookera uvjerila sam se da je ovaj stroj zaista svestran, potvrdilo se sve s početka priče.
Da, u njemu definitivno možemo kuhati, pržiti, peći kao i kuhati na pari! Ali i podgrijavati, korištenjem funkcije "Keep warm" održavati pripremljeno jelo toplim do trenutka kada ga vadimo i konzumiramo. Izuzetno praktično!
Zahvaljujući 3D tehnologiji zagrijavanja, nema potrebe za čestim miješanjem hrane jer se toplina ravnomjerno širi.
Velika prednost pripremanja hrane u Multicookeru je ta što uređaj nudi programe za određene tipove jela, npr. rižoto, tjesteninu, gulaš, jogurt i dr. pa program automatski određuje temperaturu i vrijeme pripreme jela, što uvelike olakšava kuhanje početnicima, ali ne samo njima ;).





Za "upoznavanje" odlučila sam se pripremiti jedno jednostavno jelo - gulaš.
Osnovne upute za pripremu gulaša nalaze se i u knjižici s receptima, tako da je bilo jednostavno pratiti upute i kombinirati ih s mojim iskustvom pripremanja gulaša na tradicoinalni način.




Sastojci:

  • 500 g junetine od plećke
  • 2 veća luka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 150 ml crnog vina
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 200 g šampinjona
  • 2 veća krumpira
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica slatke crvene mljevene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, papar
  • 2 žlice ulja ili 1 žlica masti
  • voda


Priprama:


  1. Uključiti Multicooker na opciju FRY. U posudu staviti ulje, dodati meso narezano na manje komade i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana. 
  2. U posudu dodati nasjeckani luk i nastaviti pržiti još par minuta.
  3. Dodati narezanu mrkvu, posoliti i popapriti pa uliti vino.Kada alkohol ispari dodati pasiranu rajčicu, lovorov list, mljevenu papriku i narezane stabljike celera.
  4. Uliti vode toliko da prekrije sve sastojke, uključiti opciju STEW, namjestiti vrijeme kuhanja na 1 sat i poklopiti.
  5. Nakon 40 minuta otvoriti, dodati gljive, nasjeckani češnjak i krumpir narezan na manje komade te poklopiti i nastavi kuhati.
  6. Nakon sat vremena i zvučnog signala ostavite da zatvoreno odstoji još 15ak minuta.
  7. Poslužiti vruće, po želji posuti sitno nasjeckanim peršinovim listom.





Philips Multicooker idealan je pomoćnik u kuhinji svima a posebno studentima, zaposlenim osobama i mladim mamama.
Cijena mu je 899 kuna a više o uređaju možete pročitati na Philipsovim službenim stranicama.

U sljedećih nekoliko dana podijelit ću s vama još par zgodnih recepata za slatka i slana jela pripremljena u Multicookeru.


Broj komentara: 8:

  1. Jedva čekam još recepata! Non stop se mislim da li da ga kupim... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas objavljujem novi, vjerujem da ću pomoći u odluci ;)

      Izbriši
  2. Gulaš mnogo fino izgleda a uređaj stvarno deluje super praktično.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, jako je praktičan i jednostavan za hendlanje ;)

      Izbriši
  3. Izgleda super prakticno i jedostavno :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako je sa prženjem npr. lignje, pomfri, koliko vremena, ulja, te kako ispada?

    OdgovoriIzbriši
  5. Dali ste probali nešto pržiti, lignje, pomfri, kako ispada, koliko ulja i vremena za to? planiram kupiti ali važem se još malo ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, nemam iskustvo s prženjem u Multicookeru, uređaj je kod mene na testiranju bio samo nekoliko dana.

      Izbriši