Jedan uređaj a puno mogućnosti - od kuhanja, prženja i pečenja do pripreme džemova i jogurta.
Ok, ideja mi se odmah svidjela, bila je to dobra prilika provjeriti i uvjeriti se u sve mogućnosti koje taj mali kuhinjski čarobnjak nudi.
Nisam dugo čekala, i Multicooker mi je stigao na kućna vrata.
S nestrpljenjem sam izvadila strojček iz kutije i ostala nemalo iznenađena - uređaj je lagan i kompaktan, sa zgodnom i korisnom ručkom koja dodatno olakšava njegov transport.
Ne zauzima puno prostora, lako je prenosiv i lijepog dizajna.
Philips Multicooker sadrži posudu zapremine 5 l, posudu za kuhanje na pari, mjernu posudu, grabilice za krutu i tekuću hranu, te dvije silikonske rukavice.
Odmah sam raširila upute za korištenje i bacila se na proučavanje knjižice s receptima.
Nakon desetak dana korištenja Multicookera uvjerila sam se da je ovaj stroj zaista svestran, potvrdilo se sve s početka priče.
Da, u njemu definitivno možemo kuhati, pržiti, peći kao i kuhati na pari! Ali i podgrijavati, korištenjem funkcije "Keep warm" održavati pripremljeno jelo toplim do trenutka kada ga vadimo i konzumiramo. Izuzetno praktično!
Zahvaljujući 3D tehnologiji zagrijavanja, nema potrebe za čestim miješanjem hrane jer se toplina ravnomjerno širi.
Velika prednost pripremanja hrane u Multicookeru je ta što uređaj nudi programe za određene tipove jela, npr. rižoto, tjesteninu, gulaš, jogurt i dr. pa program automatski određuje temperaturu i vrijeme pripreme jela, što uvelike olakšava kuhanje početnicima, ali ne samo njima ;).
Za "upoznavanje" odlučila sam se pripremiti jedno jednostavno jelo - gulaš.
Osnovne upute za pripremu gulaša nalaze se i u knjižici s receptima, tako da je bilo jednostavno pratiti upute i kombinirati ih s mojim iskustvom pripremanja gulaša na tradicoinalni način.
Sastojci:
- 500 g junetine od plećke
- 2 veća luka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 150 ml crnog vina
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 g šampinjona
- 2 veća krumpira
- 2 lista lovora
- 1 žličica slatke crvene mljevene paprike
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar
- 2 žlice ulja ili 1 žlica masti
- voda
Priprama:
- Uključiti Multicooker na opciju FRY. U posudu staviti ulje, dodati meso narezano na manje komade i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.
- U posudu dodati nasjeckani luk i nastaviti pržiti još par minuta.
- Dodati narezanu mrkvu, posoliti i popapriti pa uliti vino.Kada alkohol ispari dodati pasiranu rajčicu, lovorov list, mljevenu papriku i narezane stabljike celera.
- Uliti vode toliko da prekrije sve sastojke, uključiti opciju STEW, namjestiti vrijeme kuhanja na 1 sat i poklopiti.
- Nakon 40 minuta otvoriti, dodati gljive, nasjeckani češnjak i krumpir narezan na manje komade te poklopiti i nastavi kuhati.
- Nakon sat vremena i zvučnog signala ostavite da zatvoreno odstoji još 15ak minuta.
- Poslužiti vruće, po želji posuti sitno nasjeckanim peršinovim listom.
Philips Multicooker idealan je pomoćnik u kuhinji svima a posebno studentima, zaposlenim osobama i mladim mamama.
Cijena mu je 899 kuna a više o uređaju možete pročitati na Philipsovim službenim stranicama.
U sljedećih nekoliko dana podijelit ću s vama još par zgodnih recepata za slatka i slana jela pripremljena u Multicookeru.
Jedva čekam još recepata! Non stop se mislim da li da ga kupim... :D
OdgovoriIzbrišiDanas objavljujem novi, vjerujem da ću pomoći u odluci ;)
IzbrišiGulaš mnogo fino izgleda a uređaj stvarno deluje super praktično.
OdgovoriIzbrišiIstina, jako je praktičan i jednostavan za hendlanje ;)
IzbrišiIzgleda super prakticno i jedostavno :)
OdgovoriIzbrišiKako je sa prženjem npr. lignje, pomfri, koliko vremena, ulja, te kako ispada?
OdgovoriIzbrišiDali ste probali nešto pržiti, lignje, pomfri, kako ispada, koliko ulja i vremena za to? planiram kupiti ali važem se još malo ...
OdgovoriIzbrišiNe, nemam iskustvo s prženjem u Multicookeru, uređaj je kod mene na testiranju bio samo nekoliko dana.
Izbriši