Ok, zaredala sam seriju recepata s jagodama pa kad je bal..... dižem još ovaj ;)
Sljedeći onda može biti i s trešnjama ili višnjama a i nešto slano moglo bi presjeći ovaj slatki niz ;)
Trifle je važno dobro ohladiti prije posluživanja, najbolje
ga je ostaviti nekoliko sati u hladnjaku i zatim se prepustiti uživanju.
Želite
li malo ušminkaniju prezentaciju,
umjesto u veliku zdjelu desert složite u čaše.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 40 g gustina
- vanilija (srž mahune ili ekstrakt)
- 50 g maslaca
- 150 g piškota
- malo mlijeka s rumom
- 500 ml vrhnja za šlag
- mango
- jagode
Priprema:
- Pripremiti kremu. Mlijeko uliti u lonac, dodati vaniliju i zagrijati. U drugoj posudi izmiksati žumanjke i šećer, kada smjesa postane pjenasta dodati gustin i malo vrućeg mlijeka, dobro promiješati pa uliti u lonac s vrućim mlijekom. Kuhati uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Maknuti s vatre i u kremu umiješati maslac. Kremu premjestiti u drugu posudu, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.
- Jagode oprati, očistiti i narezati.
- Mango oprati, oguliti i narezati.
- Vrhnje istući u šlag (ne mora biti jako čvrst).
- Kada se krema ohladi, maknuti foliju i promiješati kremu.
- U veliku zdjelu složiti sve pripremljene sastojke. Na dno staviti malo kreme, zatim piškote koje je dovoljno samo jednom stranom namočiti u malo mlijeka s rumom, pa opet red kreme zatim voće i šlag. Ponoviti sa preostalim sastojcima i završiti sa šlagom.
- Zdjelu stviti u hladnjak i dobro ohladiti (minimalno 3-4 sata) prije posluživanja.
Izgleda predivno! :)
OdgovoriIzbrišihvala :)
IzbrišiMeni je baš fora u velikoj zdjeli.
OdgovoriIzbrišiDa, ovako u zdjeli je skroz fora ali kasnije, kad stavljaš u zdjelice ili na tanjuriće se razbuca LOL
Izbrišiali jako je fino i ovako i onako :)