Opet cupcakesi.
Nije da sam ostala bez ideja, al već sam u prošlom postu spomenula jednu forumsku igricu, pa kako su tema igrice bili muffini i cupcakesi, njih sada imam na lageru ;)
U ovim kolačićima koristila sam dva sastojka koja ranije nisam spajala, ciklu i pivo. Meni se rezultat svidio, a i ostatku ekipe koja ih je jela.
Pivo, ovo s medom, baš volim a i odlično je klapnulo s ciklom koja je blagog slatkastog okusa, a sve skupa tijestu je dalo finu sočnost.
A krema? Krema mi je sjajna. Dio nije ni stiglo do muffina, žlicom sam joj presudila :lol
za 12 komada
Tijesto:
- 175 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 130 g tamnog muscovado šećera
- 200 g skuhane, naribane cikle
- 100 ml tamnog piva
- 100 ml ulja
Ciklu dobro operite i skuhajte (kuhajte je oko 1 sat), ohladite pa naribajte.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Jaja pjenasto izradite sa šećerom, dodajte ulje, ranije pomiješane suhe sastojke, pivo (ja sam koristila fino tamno pivo s medom) i na kraju ciklu.
Kalup za muffine obložite papirnatim košuljicama, sipajte smjesu al ne do vrha pa pecite oko 20 minuta na 170°C.
Ohladite pa premažite kremom.
Krema:
- 250 g mascarponea
- 100 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice meda (livada ili bagrem)
- vanilija (mahuna ili ekstrakt)
- sok i korica 1 limuna (dio korice ostavite za posipavanje po vrhu kolačića)
Sve sastojke pomiješajte, kratko izradite mikserom da nastane fina kompaktna krema.
Kremu ohladite pa stavite u dresir vrećicu i ukrasite kolačiće.
Na kraju svaki pospite s malo naribane limunove korice.
Na današnji dan, prije godinu dana, ostavila sam svoj prvi post na blogu :)
Tijekom ovih godinu dana s veseljem sam ostavljala ovdje recepte i fotke, pratila vaše komentare, upoznala, virtualno, puno sjajnih osoba s kojima dijelim istu strast, više i češće guštala u njihovim blogovima.
Živili! ;)
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiIzgledaju divno, a vjerujem ti i da su ukusni :). Mami me vec neko vrijeme ta ideja sa ciklom u tijestu, a ta krema jednostavno mora biti dobra :).
IzbrišiI cestitam ti 1. rodjendan. Neka ih bude jos puno:)
Muce me malo ovi prozori za komentare, pa petljam ;)
Sretan blogorođendan.
OdgovoriIzbrišiCupceksi odlično izgledaju i trebam info za stalak. Gdje i koliko?
tnx :)
Izbrišistalak kupljen u nami na kvatriću. i ja ga obožavam, al malen je, uživo manji nego što se na fotkama čini. cijena je bila neka sića, 40ak kuna, mensčini.
Sretan blogoroćkas :)
OdgovoriIzbrišiMuffini djeluju sjajno. Nisam još pekla nikad bisvkit s pivom ali mislim da je to super stvar, pogotovo ovo medeno pivo (vidim s fotke koje je, kupila sam ga nekoliko puta i jako mi se sviđa), mislim da je ono super za deserte. I da, i ja sam luda za ovakvim kremama, te su mi najdraže :)
Muffini, priznajem, izgledaju prekrasno! Nisam sigurna bi li se ja usudila spojiti ciklu i pivu u slatkišu:( to bi za mene, u svakom slučaju, bila nemoguća misija jer, bih onda ja sve morala sama popapati!
OdgovoriIzbrišiSretan ti prvi blogorođendan!
vrlo interesanti muffini, pivo i cikla?!! zanimljivo!! krema mi se posebno sviđa!!
OdgovoriIzbrišisretan ti blogorođendan!!
Stvarno su zanimljivi sastojcima... :) Ne mogu im zamisliti ukus, mada sam probala i kolac sa cveklom i kolac sa pivom... Ali ne sve u jednom. :) Verujem ti da su dobri!
OdgovoriIzbrišiveć sam i na forumu napisala kako sam malo bila skeptična prema cikli u muffinima (slatkim), ali defnitivno moram probati, baš predstavlja pravo iskušenje... i tek sam sad vidjela da smo stavile isti glazbeni uradak na našim postovima koji su sudjelovali u prošlomjesečnoj igri... ha, ha... očito naš obje inspirira isto raspoloženje u izradi cupcakesa, ili je možda riječ o atmosferi prilikom degustacije...
OdgovoriIzbriši:lol super ;)
Izbrišiprobaj, zanimljivo je.
hvala vam na čestitkama :)
OdgovoriIzbrišišto se kombinacije piva i cikle tiče, zapravo puno egzotičnije zvuči ovako, u kolačićima je skroz "pitomog" ali zanimljivog okusa.
i da, krema je u ovim cupcakesima ipak dominantnija :)
čestitka na godišnici
OdgovoriIzbrišine mogu zamisliti spoj ovih sastojaka nikad slično nisam probala, biti će mi na umu da isprobam jer djeluje interesantno