ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

Schwarzwald cupcakes









Ove švarcvaldiće sam pravila nedavno za jednu forumsku igricu a sada ih prilažem i za sudjelovanje u igri "ajme, koliko nas je!".
Igra je započela još 2008. godine, na inicijativu food blogerice Snježane.
Ovomjesečna domaćica je Tamara, na blogu Bite my cake a igramo se s višnjama.










za 12 kolačića

tijesto:
2 jaja 
120 g šećera 
1 dl ulja 
1/2 dl mlijeka 
100 g brašna 
3 žlice blanširanih pa mljevenih badema
2 žličice praška za pecivo 
2 žličice kakaa u prahu 
malo cimeta 
prstohvat soli 
višnje iz kompota


"krema":
1 vrećica dr. Oetker šlaga (s vanilijom)
1/2 vrećice vanilija burbon šećera
par kapi maraschina


čokoladne strugotine 
12 višanja iz kompota


preljev:
1,5 - 2 dl soka od višanja iz kompota
1 žlica višanja iz kompota
1 žlica šećera
1 žlica meda
1 žlica aceto balsamica












Priprema:

Prvo napravite preljev.
U malu posudicu stavite sve gore nabrojane sastojke (višnje malo zgnječite vilicom) i uz povremeno miješanje kuhajte na laganoj vatri 20 min., odnosno dok se dovoljno izreducira. Procijedite i ohladite.



Pećnicu zagrijte na 170°C.

U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za tijesto, osim šećera.
U drugu stavite jaja i šećer, miksajte par minuta pa smanjite brzinu miksanja na najmanju, dodajte ulje, mlijeko i pomiješane suhe sastojke.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa pažljivo rasporedite smjesu u košarice. Nemojte sipati baš do samog vrha. Na kraju u svaku dodajte i malo nasjeckanih višanja (otprilike 2 višnje po jednoj košarici).
Pecite 15ak min na 170°C.

Izmiksajte šlag prema uputama na vrećici, tijekom miksanja dodajte malo burbon vanilija šećera i par kapi maraschina.
Ako ne volite šlag iz vrećice, umjesto njega koristite tučeno slatko vrhnje.
Ohlađene kolačiće ukrasite šlagom i struganom čokoladom. Na vrh svakog kolačića stavite malo preljeva i višnju.


napomena - preljeva će vam ostati puno, al ne vrijedi se gnjaviti za manje ;)
može vam stajati u frižideru pa ga iskoristite i za druge slastice (sladoled, pannacottu...)
a ako se razbacate sa šlagom i bude vam ga malo, brzinski smiksajte još jednu vrećicu  :)







Danima me proganjala želja da napravim ove cupcakese, nije popuštala dok nisam poklekla. 

A danima mi  i ova pjesma ozvanja, moram je podijeliti s vama....



Broj komentara: 17:

  1. Ti si majstorica za cup cake kolačiće. Tako ih divno ukrašavaš a Švarcvald je odlična receptura. Kvalitetan recept. Bravo! Ove čaše naopako postavljene su odlična ideja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, hvala ti jelena.
      ipak, ideja s čašama vjerojatno nije moja, mislim da sam to snimila nekad, negdje, možda u nekom časopisu pa sada iskopala iz memorije :lol

      Izbriši
  2. Fantastični su! Hvala puno na sudjelovanju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. predivni su, a slika sa čašama je genijalna :up

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivna prva fotka! Jako je lepa!!!
    Super ulaznica... ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno su prekrasni! Ideja za slikanje na čašama ti je savršena :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Sviđa mi se dodatak badema u tijestu, kao i sve ostalo što nema veze s višnjama (koje ne volim).

    Fotkanje na čašama sam već odradila, doduše, koristila sam one za vino. Sad si želim ovakve kao tvoje jer izgledaju stakleni stalak baš za tu namjenu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Slikice jednostavno obaraju svojom ljepotom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Divno izgledaju, a vjerujem da su i jako ukusni. Odlični su !!

    OdgovoriIzbriši
  9. Super izgledaju. I meni se sviđa fotkanje na čašama.

    OdgovoriIzbriši
  10. prekraasni su, jako me zanima ovaj preljev s acetom??!!

    OdgovoriIzbriši
  11. slike su stvarno predivne isto kao i cupcakesi

    OdgovoriIzbriši
  12. Hi, I reaԁ уour nеw stuff ԁаily.
    Υοur story-telling stуle iѕ awesomе, keеρ ԁοing what
    you're doing!
    Feel free to surf my blog post : http://www.freearticlesite.in/215788/the-best-way-to-take-out-physique-hair

    OdgovoriIzbriši
  13. Pгetty pοrtion of сontеnt.
    I simply stumbled uρon уouг blοg and in
    accessіоn capital to assert thаt Ι get actually enјоyеd
    account уour blog pοsts. Any way I will be subscгibing in your fеeds οr eνen I ѕuccesѕ уou get entry to сonstantlу quickly.


    Viѕit my ѕite: Highly recommended Reading

    OdgovoriIzbriši