Ove švarcvaldiće sam pravila nedavno za jednu forumsku igricu a sada ih prilažem i za sudjelovanje u igri "ajme, koliko nas je!".
Igra je započela još 2008. godine, na inicijativu food blogerice Snježane.
Ovomjesečna domaćica je Tamara, na blogu Bite my cake a igramo se s višnjama.
za 12 kolačića
tijesto:
2 jaja
120 g šećera
1 dl ulja
1/2 dl mlijeka
100 g brašna
3 žlice blanširanih pa mljevenih badema
2 žličice praška za pecivo
2 žličice kakaa u prahu
malo cimeta
prstohvat soli
višnje iz kompota
"krema":
1 vrećica dr. Oetker šlaga (s vanilijom)
1/2 vrećice vanilija burbon šećera
par kapi maraschina
čokoladne strugotine
12 višanja iz kompota
preljev:
1,5 - 2 dl soka od višanja iz kompota
1 žlica višanja iz kompota
1 žlica šećera
1 žlica meda
1 žlica aceto balsamica
Priprema:
Prvo napravite preljev.
U malu posudicu stavite sve gore nabrojane sastojke (višnje malo zgnječite vilicom) i uz povremeno miješanje kuhajte na laganoj vatri 20 min., odnosno dok se dovoljno izreducira. Procijedite i ohladite.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za tijesto, osim šećera.
U drugu stavite jaja i šećer, miksajte par minuta pa smanjite brzinu miksanja na najmanju, dodajte ulje, mlijeko i pomiješane suhe sastojke.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa pažljivo rasporedite smjesu u košarice. Nemojte sipati baš do samog vrha. Na kraju u svaku dodajte i malo nasjeckanih višanja (otprilike 2 višnje po jednoj košarici).
Pecite 15ak min na 170°C.
Izmiksajte šlag prema uputama na vrećici, tijekom miksanja dodajte malo burbon vanilija šećera i par kapi maraschina.
Ako ne volite šlag iz vrećice, umjesto njega koristite tučeno slatko vrhnje.
Ohlađene kolačiće ukrasite šlagom i struganom čokoladom. Na vrh svakog kolačića stavite malo preljeva i višnju.
napomena - preljeva će vam ostati puno, al ne vrijedi se gnjaviti za manje ;)
može vam stajati u frižideru pa ga iskoristite i za druge slastice (sladoled, pannacottu...)
a ako se razbacate sa šlagom i bude vam ga malo, brzinski smiksajte još jednu vrećicu :)
Danima me proganjala želja da napravim ove cupcakese, nije popuštala dok nisam poklekla.
A danima mi i ova pjesma ozvanja, moram je podijeliti s vama....
Ti si majstorica za cup cake kolačiće. Tako ih divno ukrašavaš a Švarcvald je odlična receptura. Kvalitetan recept. Bravo! Ove čaše naopako postavljene su odlična ideja.
OdgovoriIzbrišijoj, hvala ti jelena.
Izbrišiipak, ideja s čašama vjerojatno nije moja, mislim da sam to snimila nekad, negdje, možda u nekom časopisu pa sada iskopala iz memorije :lol
Fantastični su! Hvala puno na sudjelovanju :)
OdgovoriIzbriši:) drago mi je da sam stigla!
OdgovoriIzbrišipredivni su, a slika sa čašama je genijalna :up
OdgovoriIzbrišiPredivna prva fotka! Jako je lepa!!!
OdgovoriIzbrišiSuper ulaznica... ;)
Ovo je bas fino!
OdgovoriIzbrišiStvarno su prekrasni! Ideja za slikanje na čašama ti je savršena :)
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se dodatak badema u tijestu, kao i sve ostalo što nema veze s višnjama (koje ne volim).
OdgovoriIzbrišiFotkanje na čašama sam već odradila, doduše, koristila sam one za vino. Sad si želim ovakve kao tvoje jer izgledaju stakleni stalak baš za tu namjenu.
Slikice jednostavno obaraju svojom ljepotom.
OdgovoriIzbrišiDivno izgledaju, a vjerujem da su i jako ukusni. Odlični su !!
OdgovoriIzbrišiOvo je fantasticno. Slike prekrasne
OdgovoriIzbrišiSuper izgledaju. I meni se sviđa fotkanje na čašama.
OdgovoriIzbrišiprekraasni su, jako me zanima ovaj preljev s acetom??!!
OdgovoriIzbrišislike su stvarno predivne isto kao i cupcakesi
OdgovoriIzbrišiHi, I reaԁ уour nеw stuff ԁаily.
OdgovoriIzbrišiΥοur story-telling stуle iѕ awesomе, keеρ ԁοing what
you're doing!
Feel free to surf my blog post : http://www.freearticlesite.in/215788/the-best-way-to-take-out-physique-hair
Pгetty pοrtion of сontеnt.
OdgovoriIzbrišiI simply stumbled uρon уouг blοg and in
accessіоn capital to assert thаt Ι get actually enјоyеd
account уour blog pοsts. Any way I will be subscгibing in your fеeds οr eνen I ѕuccesѕ уou get entry to сonstantlу quickly.
Viѕit my ѕite: Highly recommended Reading