Eh, baš sam zabrazdila s ljetnom stankom...
Ima već neko vrijeme da sam se vratila s mora ali iako svakodnevno kuham, nikako sastaviti post na blogu :kolutamočima:
OK, dok nadolazim od dugog odmora :lol dižem ovdje recept kojeg sam ranije, dok su me još budili cvrčci, objavila na večernjakovom blogu.
Prošvercat ću i par ovoljetnih morskih fotki, onako, ugođaja radi ;).
OK, dok nadolazim od dugog odmora :lol dižem ovdje recept kojeg sam ranije, dok su me još budili cvrčci, objavila na večernjakovom blogu.
Prošvercat ću i par ovoljetnih morskih fotki, onako, ugođaja radi ;).
Pavlova je jedna od onih slastica koje ljeti često pravim, samo kombiniram voće koje je u sezoni i koje mi je pri ruci.
Ovaj put sam se odlučila za svježe kupine, ribize i borovnice, te kiselkaste bobice odlično se slažu sa slatkom podlogom.
Torta je jednostavna, ne traži puno petljancije po kuhinji, zapravo, u ovoj priči najduže traje pečenje ali taj dio i tako odrađuje pećnica ;)
Naruku mi ide i što na moru imamo vanjsku pećnicu pa i za onih najžešćih vrućina nemam problem sa zagrijavanjem kuće.
Ovaj put sam se odlučila za svježe kupine, ribize i borovnice, te kiselkaste bobice odlično se slažu sa slatkom podlogom.
Torta je jednostavna, ne traži puno petljancije po kuhinji, zapravo, u ovoj priči najduže traje pečenje ali taj dio i tako odrađuje pećnica ;)
Naruku mi ide i što na moru imamo vanjsku pećnicu pa i za onih najžešćih vrućina nemam problem sa zagrijavanjem kuće.
Inače, kao što već vjerojatno znate, torta Pavlova je nastala dvadesetih godina prošlog stoljeća u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove.
potrebno je:
- 5 bjelanjka (sobne temperature)
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1/2 žličice arome vanilije
- 400 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
- 1/2 žličice arome vanilije
- 300 - 400 g svježeg bobičastog voća (borovnice, ribiz, kupine)
- listići mente i naribana korica limuna, za dekoraciju
Pećnicu ugrijte na 130°C.
Lim obložite papirom za pečenje.
Lim obložite papirom za pečenje.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih istucite u čvrst snijeg. Dodajte vaniliju a zatim i šećer, ne odjednom već malo pomalo. Miksajte još nekoliko minuta, smjesa treba biti čvrsta, glatka i sjajna.
Smjesu od bjelanjaka prebacite na papir za pečenje, oblikujte u krug, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 60 - 80 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
Kora (podloga) od bjelanjaka izvana treba biti hrskava a iznutra mekana i pjenasta.
Pećnicu isključite, vrata pećnice malo otvorite i ostavite koru da se polako hladi u pećnici.
Istucite slatko vrhnje, dodajte mu šećer i vaniliju.
Hladnu koru pažljivo odvojite od papira pa prebacite na tanjur za serviranje.
Na koru stavite tučeno vrhnje, zatim voće pa ukrasite listićima mente (metvice) i naribanom limunovom koricom.
Na koru stavite tučeno vrhnje, zatim voće pa ukrasite listićima mente (metvice) i naribanom limunovom koricom.
predivne fotografije
OdgovoriIzbrišihttp://urbanprettygirl.blogspot.com/
hvala :)
IzbrišiJako lijepa Pavlova, s bobičastim voćem pun pogodak!
OdgovoriIzbrišiI slike s mora su super, nama s kontinenta toga nikad dosta. :)
Divno..pavlova s ljetnim bobama ali i sve ostale fotografije!Super!
OdgovoriIzbrišiPredivna torta, lagana, jednostavna i osvježavajuća. Slike sa mora su predivne iako ja živim na moru vjerujem da su ovo slike negdje iz dalmacije, a to je već nešto sasvim drugačije! Sve mi se jako sviđa!
OdgovoriIzbrišihvala.
Izbrišimorske fotke su s vira i krapnja ;)
predivna, jednostavna, lagana!
OdgovoriIzbrišiprekrasne morske fotke, a i prekrasna Pavlova!
OdgovoriIzbriši