subota, 30. lipnja 2012.

Crumble s jabukama i breskvama

Ovo je nastavak FBI istrage Tamarinog bloga - Bite my cake.






Tamarin blog mi je divan, prepun je krasnih recepata, rado pratim njezine nove objave i guštam u predivnim fotkama. Bila bih sretnija da sam u igri sudjelovala s više isprobanih recepata, to mi je svakako bila namjera, ali i na svom blogu sam nešto manje objavljjivala pa ni vremena za isprobavanje i istraživanje nije bilo dovoljno.
Ali, pratit ću ja i dalje što nam Tamara priprema, bez obzira na igricu ;))

Nakon kremastog meda izbor je pao na još jednu jednostavnu i brzu slasticu. Crumble :)
Držala sam se dijelom Tamarinog recepta, zapravo kasnije sam vidjela opasku da je ovaj crumble Tamara radila po receptu s Coolinarike, uglavnom, ja sam jabukama dodala malo breskvica a šećer smanjila.
Posip sam smanjila upola jer smo trenutno mladunče i ja sami na moru i ova nam je mjera bila dovoljna ;) čak mi je ostalo još posipa (spremljen je u zamrzivač pa na sigurnom čeka novu turu voća).







Potrebni sastojci:

  • 5-6 manjih domaćih jabuka
  • 2 breskve
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žlica meda
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 limuna (sok i naribana korica)



  • 40 g šećera
  • 60 g hladnog maslaca
  • 120 g glatkog brašna



Priprema:

U brašno i šećer utrljajte maslac (hladan, narezan na kockice) i kada se naprave krupne mrvice stavite u hladnjak ili zamrzivač da se hladi.

Pećnicu ugrijte na 200°C.

Jabuke i breskve ogulite i očistite pa narežite na manje komadiće.
U posudi zagrijte malo maslaca, dodajte pripremljeno voće, med, cimet, limunov sok i koricu pa sve kratko propirjajte.

Vatrostalne posudice premažite maslacem, u svaku rasporedite voće, posipajte ohlađenim posipom i pecite 30ak minuta.

Poslužite toplo (po želji uz malo sladoleda ili tučenog slatkog vrhnja).








Sjajna slastica, idealna kada ste kratki s vremenom, kada želite nešto fino i slatko odmah i sad :)

Broj komentara: 10:

  1. super super imeni bi ovo sad baš sjelo! :) puno ti hvala na probi

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno izgleda, crumble obozavam na sve nacine :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja, samo se prilagođavam sezoni :)

      Izbriši
  3. mm fino :)
    http://urbanprettygirl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Iako sam deklarirana kao čokoljubac i ljubitelj kremastih kolača, nešto sam ove godine poludjela za voćnima, a kad su još Tamarini recepti u pitanju, nema mane.
    Tvoja izvedba je u korak slijedi! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. odličan i brzi desert, uz dodatka sladoleda jedan od omiljenih

    OdgovoriIzbriši
  6. Crumble ja inače jako volim napraviti i radim zimi, od ovako nekog voća jabuke, kruške..nedavno sam ga radila sad, ljeti, sa šumskim voćem i takav mi je dosad bio najbolji..Breskve me jako privlače i mislim da je ovo u kombinaciji sa sladololedom odlična stvar! Lijepe slikice!

    OdgovoriIzbriši