utorak, 22. rujna 2015.

U suradnji s Dukatom: Juha od tikvica s Cremoso kulinarskim krem jogurtom



Zadnji je dan ljeta pa dijelim ovdje jedan fini, tikvičasti recept i mašem dugom, toplom ljetu iza nas.

Obožavam tikvice, što sam sigurno i ranije spominjala ;) a obzirom da su mi one, uz paradajz i papriku, definitivno zaštitni znak ljeta, baš danas biram ovu odličnu juhu.

Recept za ovu juhu nastao je kao rezultat suradnje s Dukatom.





Tikvice su zaista svestrane, možemo ih pripremati kao prilog mesu ili s tjesteninom, u složencima i popečcima ali odličan je izbor i fina okrepljujuća  juha od tikvica. Dodamo li juhi Cremoso kulinarski jogurt, dobit ćemo savršenu, laganu kremastu ljetnu juhicu.

Sastojci:

·         1 manja glavica luka
·         2 češnja češnjaka
·         500 g tikvica
·         malo timijana
·         sol
·         papar
·         1 veći krumpir
·         1 l povrtnog temeljca
·         2 žlice grubo nasjeckanog peršinovog lista
·         1 žlica maslinovog ulja i malo maslaca
·         100 g Cremoso kulinarskog jogurta


Priprema:
  1. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i izrežite na ploške. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.
  2. Na malo maslinovog ulja i maslaca kratko popržite luk, dodajte češnjak pa čim zamiriše dodajte pripremljeni  krumpir i tikvice. Posolite, popaprite, dodajte listiće timijana i povrtni temeljac.
  3. Kuhajte dok povrće ne omekša (oko 20 minuta) a zatim dodajte grubo nasjeckani peršinov list i maknite s vatre te sve usitnite štapnim mikserom.
  4. Vratite na vatru, u juhu dodajte Cremoso jogurt, sve dobro promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.
  5. Poslužite vruće i po želji u tanjur dodajte još žličicu jogurta, malo prepečenog kruha, te pokapajte maslinovim uljem.




i još jedan pozdrav ljetu <3



2 komentara: