Obožavam tikvice, što sam sigurno i ranije spominjala ;) a obzirom da su mi one, uz paradajz i papriku, definitivno zaštitni znak ljeta, baš danas biram ovu odličnu juhu.
Recept za ovu juhu nastao je kao rezultat suradnje s Dukatom.
Tikvice su zaista svestrane, možemo ih pripremati kao prilog mesu ili s tjesteninom, u
složencima i popečcima ali odličan je izbor i fina okrepljujuća juha od tikvica. Dodamo li juhi Cremoso
kulinarski jogurt, dobit ćemo savršenu, laganu kremastu ljetnu juhicu.
Sastojci:
·
1 manja glavica luka
·
2 češnja češnjaka
·
500 g tikvica
·
malo timijana
·
sol
·
papar
·
1 veći krumpir
·
1 l povrtnog temeljca
·
2 žlice grubo nasjeckanog peršinovog lista
·
1 žlica maslinovog ulja i malo maslaca
·
100 g Cremoso kulinarskog jogurta
Priprema:
- Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i izrežite na ploške. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.
- Na malo maslinovog ulja i maslaca kratko popržite luk, dodajte češnjak pa čim zamiriše dodajte pripremljeni krumpir i tikvice. Posolite, popaprite, dodajte listiće timijana i povrtni temeljac.
- Kuhajte dok povrće ne omekša (oko 20 minuta) a zatim dodajte grubo nasjeckani peršinov list i maknite s vatre te sve usitnite štapnim mikserom.
- Vratite na vatru, u juhu dodajte Cremoso jogurt, sve dobro promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.
- Poslužite vruće i po želji u tanjur dodajte još žličicu jogurta, malo prepečenog kruha, te pokapajte maslinovim uljem.
i još jedan pozdrav ljetu <3
Odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišihvala, stvarno je lagana i fina :)
OdgovoriIzbriši