utorak, 9. lipnja 2020.

Pureće rolice sa slaninom






Sve je bolje s malo slanine, zar ne :)

Danas imamo odlična pureća prsa punjena sirom i slaninom. 
Ali to nije sve 😉
Tako nadjevena puretina još je omotana slaninom!

Oko ovih rolica ima nešto više posla, ali zato vas krajnji rezultat sigurno neće razočarati.
Pripremite ih sebi za gušt ili počastite drage goste ☺️ 





Sastojci:
  • 4 odreska purećih prsa – file
  • 200 g dimljene slanine
  • 150 g sira Goude
  • Sol
  • Papar
  • Ulje
  • Maslac
Priprema:

  1. Pureće odreske stavljajte između dva sloja prozirne folije i izlupajte ih lagano batom za meso, kako bi se rastanjili. Posolite ih s obje strane ali lagano, jer i slanina je slana.
  2. Za svaki odrezak pripremite komad prozirne prijanjajuće folije, cca 20x20 cm.
  3. Na svaki komad folije složite gusto jednu do druge 5-6 tankih šnita slanine, preko nje položite odrezak, zatim na puretinu stavite opet 2-3 šnite slanine i deblji prutić sira. Pomoću folije odreske zarolajte tako da svaki iznutra bude punjen sirom i slaninom, a izvana obložen šnitama slanine. Čvrsto zamotajte pripremljene rolice, kao bombone.
  4. U loncu zagrijte vodu, kada proključa uronite rolice skupa s folijom i na umjerenoj vatri kuhajte 10 minuta.
  5. Maknite lonac s vatre, izvadite rolice iz lonca, uklonite foliju i rolice složite na papirnate kuhinjske obruse da se dobro posuše.
  6. U tavi zagrijte ulje pa dodajte osušene rolice i pržite ih dok sa svih strana ne dobiju lijepu zlaćanu boju. Dodajte komadić maslaca pa još kratko pecite rolice, 2-3 minute. Slanina će izvana biti hrskava, rolice sočne, a sir otopljen 🙂
  7. Poslužite odmah uz prilog po želji! 
📸@vigor.klaic






Recept je nastao u suradnji s Drniškom tradicijom.

Nema komentara:

Objavi komentar