Umjesto tagliatella ja sam koristila svježe plahtice tjestenine za lazanje, a vi naravno možete koristiti bilo koju drugu tjesteninu.
Potrebno:
(za 2 osobe)
- 250-300 g tjestenine
- 3-4 šake svježeg mladog špinata
- 2 mlada češnjaka
- malo muškatnog oraščića
- 1 žlica maslaca
- malo maslinovog ulja
- 1, 5 dl slatkog vrhnja
- 2 žlice mascarpone sira
- sol
- papar
- ribani parmezan
Svježe tijesto za lazanje izrezala sam u široke rezance, ajmoreć pappardelle, i spustila ih u kipuću slanu vodu.
U zagrijani wok stavila sam malo maslinovog ulja i žlicu maslaca, na zagrijani maslac dodala na kolutiće narezana dva mlada češnjak (s malo zelenog dijela ali bez pera) i naribala malo muškatnog oraščića.
Kada je češnjk zamirisao dodala sam oprani špinat (dovoljno mlad da ga ne treba ni blanširati), promiješala i pustila da polako svene. Nakon 3-4 min. dodala sam i slatko vrhnje, 2 žlice mascarponea pa nakon minutu-dvije i prokuhanu tjesteninu, sve promiješala, posolila, popaprila i kuhala još jednu minutu, dok umak i tjestenina nisu postali su fino kremasti.
Maknula s vatre, obilno posula naribanim parmezanom, poslikala i poslužila.
Jako jednostavno, brzo i odlično!
guštajte i vi!
volim ovu pjesmu a i spot je mrak ;)
:))
Evo ručka po mom ukusu!
OdgovoriIzbrišiTanja ovo zbilja izgleda i zvuči savršeno, a domaća tjestenina je nešto čemu ne mogu odoljeti. :)
ni ja ;) al, ups! nisam napomenula - ova jest svježa ali kupovna.
OdgovoriIzbrišisve gledam i mjerkam te mašinice... mislim da ću uskoro ipak ubost jednu.
Krasno izgleda tjestenina. A mašinica je super investicija jedino što priprema domaće tjestenine zahtjeva malo više vremena ali stvarno vrijedi svakog utrošenog trenutka.
OdgovoriIzbrišiNista bolje i jednostavnije od domace testenine.Ovo tvoje izgleda tako fino:)
OdgovoriIzbrišiBilo bi super kad bi recept imao i opciju za sezonu kad špinat nije mlad nego ga vadimo iz zamrzivača...
OdgovoriIzbriši