utorak, 31. svibnja 2011.

Tuna steak



čupam iz "arhive" jedan stariji, na netu već objavljen recept.
hm, slike su lošije jer su skinute s mibitela, al obzirom da mi je tada fotić bio van funkcije, jbg, i mob je poslužio ;)
odresci tune zbilja su jednostavni i brzi za pripremiti, samo valja paziti da ih se ne prepeče.
o tome koja je korist i koliko je zdrava plava riba i ne trebam pisati, sve znate ;))




po želji marinirati ribu par sati u maslinovom ulju.

odreske tune posoliti i popapriti.
dobro zagrijati (grill) tavu, zaliti mlazom maslinovog ulja pa odreske peći sa svake strane po minutu, minutu i pol maksimalno (ovisno o debljini ali riba iznutra mora ostati ružičasta).
poslužiti na posteljici od rikule i posuti mješavinom maslinovog i češnjaka ili svježim klicama.
(na slici je s alfa alfa klicama i reduciranim aceto balsamicom).



i naravno, ne zaboravite s tunom guštati i kakvo fino crno vino!



Broj komentara: 5:

  1. Zahvaljujuci azijskoj populaciji svezu tunu ovde mozemo nabaviti u svako doba godine.Nikad manjka za omega 3.Jos da dodamo kako se to brzo spremi i kako je ukusno.Tvoja je odlicna

    OdgovoriIzbriši
  2. Tuna steak mi je najdraži brzinski ručak. Bravo tvoj izgleda baš primamljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala :))
    na žalost, ne mogu se baš pohvaliti da često pripremam ribu al trudim se to promijeniti.
    dva ljetna mjeseca, kada smo puno na moru, svaki ili svaki drugi dan imamo jedan riblji obrok (hvala tati, hvala burazu ;)) eto, tako baš malo dignemo prosjek.

    tanja
    (nikako mi ne prolazi komentar, osim kao anonimac)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako volim tunu, ona mi spada u omiljenu ribu. Ova tvoja kombinacija zvuči savršeno. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Savrseno,pravi proteinski rucak za sve koji zele biti i ostati fit

    OdgovoriIzbriši