subota, 30. lipnja 2012.

Kremasti med

Kremasti gusti med bijele boje. Ma daj?!

Odlična stvar!



Ovaj me recept zainteresirao odmah kada ga je Tamara objavila a odlučila sam ga isprobati sada jer je u u tijeku istraživanje  njezinog sjajnog bloga Bite my cake.

Tamarin blog istražujemo u okviru blogerske igre FBI rukavice koju je osmisla Maja, a Tamarine recepte, osim na njezinom blogu možete naći u večernjakovom dodatku V-magazin kao i na stranicama  kuhari.com.

Za ovaj namaz treba vam samo med ali onaj koji se već dijelom kristalizirao.
Ja sam imala med koji je u većoj mjeri kristaliziran a ovakvu konzistenciju možete dobiti i ako ga koristite u omjeru 1:1.


U posudu stavite željenu količinu tekućeg i kristaliziranog meda te dobro mikserom izradite. Nakon nekoliko minuta boja meda počet će se mijenjati u bijelu a med će postajati gušći i kremastiji. Dužina miksanja ovisit će o količini meda a jako je važno da razbijete sve kristaliće.


Ja sam koristila bagremov med a nekih 2 dl miksala sam u uskoj dubokoj posudici u dva navrata po 5 minuta.
Veću količinu meda trebat će vjerojatno duže miksati ;)) 


Ovako pripremljen med čuvajte u staklenki na sobnoj temperaturi.


Tamarin recept možete vidjeti ovdje.





U slast! :)






Broj komentara: 9:

  1. Bijeli med djeluje toliko nestvarno, ali svakako bi ga vrijedilo probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da :)
      Idealan je kao namaz za kruh jer je gušći i kremastiji od onog standardnog, tekućeg meda.

      Izbriši
  2. stvarno odlično izgleda, baš mi je drago što si ga radila i što ste uživali u njemu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi smo ti veliki potrošači meda i ova ideja mi je sjajna kao odmak od svakodnevnog.

      Izbriši
  3. Izgleda jako jako fino, nisam nikada probala, a baš bi volila...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, zapravo začas dobiješ nešto novo i fino od nečega starog i poznatog ;)

      Izbriši
  4. kremasti med je odličan, ja ga radim često, a još ako u njega umiksaš neke dodatke (čokolada mi je favorit) dobiješ još jedan odličan proizvod, iako je i sam kremasti med predobar

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja bi ovo probala :). Trebam samo još kristaliziran med.....Izgleda jako fino :).

    OdgovoriIzbriši