Kremasti gusti med bijele boje. Ma daj?!
Odlična stvar!
Ovaj me recept zainteresirao odmah kada ga je Tamara objavila a odlučila sam ga isprobati sada jer je u u tijeku istraživanje njezinog sjajnog bloga Bite my cake.
Tamarin blog istražujemo u okviru blogerske igre FBI rukavice koju je osmisla Maja, a Tamarine recepte, osim na njezinom blogu možete naći u večernjakovom dodatku V-magazin kao i na stranicama kuhari.com.
Za ovaj namaz treba vam samo med ali onaj koji se već dijelom kristalizirao.
Ja sam imala med koji je u većoj mjeri kristaliziran a ovakvu konzistenciju možete dobiti i ako ga koristite u omjeru 1:1.
U posudu stavite željenu količinu tekućeg i kristaliziranog meda te dobro mikserom izradite. Nakon nekoliko minuta boja meda počet će se mijenjati u bijelu a med će postajati gušći i kremastiji. Dužina miksanja ovisit će o količini meda a jako je važno da razbijete sve kristaliće.
Ja sam koristila bagremov med a nekih 2 dl miksala sam u uskoj dubokoj posudici u dva navrata po 5 minuta.
Veću količinu meda trebat će vjerojatno duže miksati ;))
Ovako pripremljen med čuvajte u staklenki na sobnoj temperaturi.
Tamarin recept možete vidjeti ovdje.
Odlična stvar!
Ovaj me recept zainteresirao odmah kada ga je Tamara objavila a odlučila sam ga isprobati sada jer je u u tijeku istraživanje njezinog sjajnog bloga Bite my cake.
Tamarin blog istražujemo u okviru blogerske igre FBI rukavice koju je osmisla Maja, a Tamarine recepte, osim na njezinom blogu možete naći u večernjakovom dodatku V-magazin kao i na stranicama kuhari.com.
Za ovaj namaz treba vam samo med ali onaj koji se već dijelom kristalizirao.
Ja sam imala med koji je u većoj mjeri kristaliziran a ovakvu konzistenciju možete dobiti i ako ga koristite u omjeru 1:1.
U posudu stavite željenu količinu tekućeg i kristaliziranog meda te dobro mikserom izradite. Nakon nekoliko minuta boja meda počet će se mijenjati u bijelu a med će postajati gušći i kremastiji. Dužina miksanja ovisit će o količini meda a jako je važno da razbijete sve kristaliće.
Ja sam koristila bagremov med a nekih 2 dl miksala sam u uskoj dubokoj posudici u dva navrata po 5 minuta.
Veću količinu meda trebat će vjerojatno duže miksati ;))
Ovako pripremljen med čuvajte u staklenki na sobnoj temperaturi.
Tamarin recept možete vidjeti ovdje.
U slast! :)
Bijeli med djeluje toliko nestvarno, ali svakako bi ga vrijedilo probati.
OdgovoriIzbrišiDa :)
IzbrišiIdealan je kao namaz za kruh jer je gušći i kremastiji od onog standardnog, tekućeg meda.
stvarno odlično izgleda, baš mi je drago što si ga radila i što ste uživali u njemu!
OdgovoriIzbrišiMi smo ti veliki potrošači meda i ova ideja mi je sjajna kao odmak od svakodnevnog.
IzbrišiIzgleda jako jako fino, nisam nikada probala, a baš bi volila...
OdgovoriIzbrišiProbaj, zapravo začas dobiješ nešto novo i fino od nečega starog i poznatog ;)
Izbrišikremasti med je odličan, ja ga radim često, a još ako u njega umiksaš neke dodatke (čokolada mi je favorit) dobiješ još jedan odličan proizvod, iako je i sam kremasti med predobar
OdgovoriIzbrišihvala na ideji, baš ću probati <3
IzbrišiI ja bi ovo probala :). Trebam samo još kristaliziran med.....Izgleda jako fino :).
OdgovoriIzbriši