Nakom gulaša i kolača s višnjama, danas dijelim još jedan recept za jelo pripremljeno u Multicookeru - frittatu s divljim lukom/srijemušem ili medvjeđim lukom.
Više o ovom praktičnom i svestranom strojčeku možete pročitati na službenim stranicama Philipsa.
Sastojci:
- 1 vezica divljeg/medvjeđeg luka
- 2 veća mlada luka
- malo suhe dimljene slanine ili drugog suhog mesa
- 5 jaja
- šaka naribanog tvrdog sira (trapista ili gaude)
- malo feta sira
- 2 žlice naribanog parmezana
- 5 cherry rajčica
- 3-4 loptice mini mozzarelle
- sol, papar
- ulje
- par listića svježeg bosiljka
Priprema:
- Mladi luk narezati na manje komade/kolutiće, divlji luk grubo nasjeći. Slaninu narezati na male komade, naribati sir, usitniti feta sir. Mini rajčice i mozzarellu prerezati napola.
- Na dno unutarnje posude Multicookera uliti malo ulja.
- Na Multicookeru pritisnuti tipku MENU, izabrati program FRY. Pritisnuti tipku COOKING TIME i staviti na 7 minuta.
- U posudu staviti luk, zaklopiti i pritisnuti tipku START.
- Nakon 3 minute otklopiti, malo posoliti (jelo će biti slano i od feta sira i slanine), popapriti, dodati slaninu i polovicu pripremljenog divljeg luka. Zaklopiti i nastaviti s prženjem.
- Umutiti jaja, dodati im ostatak divljeg luka i dobro promiješati.
- Otklopiti Multicooker, uliti smjesu od jaja, posuti naribanim sirom, rasporediti feta sir, posuti parmezanom pa na vrh staviti mozzarelu i rajčice. Izabrati program BAKE, pritisnuti tipku COOKING TIME i staviti na 20 minuta, a temperaturu pečenja na 150°C. Zaklopiti i pritisnuti START.
- Nakon zvučnog signala ostaviti frittatu još 5 minuta u zaklopljenim Multicookeru a zatim izvaditi na tanjur za serviranje, posuti svježim listićima bosiljka i odmah poslužiti.
Ovu frittatu možete pripremiti i na klasičan način, tako da prvo luk, divlji luk i slaninu pržite na tavi a zatim dodate umućena jaja i ostale sastojke pa sve stavite u zagrijanu pećnicu i zapečete.
Nema komentara:
Objavi komentar