srijeda, 23. travnja 2014.

Frittata s divljim lukom iz Multicookera




Nastavljam u revijalnom tonu ;)
Nakom gulaša i kolača s višnjama, danas dijelim još jedan recept za jelo pripremljeno u Multicookeru - frittatu s divljim lukom/srijemušem ili medvjeđim lukom.

Više o ovom praktičnom i svestranom strojčeku možete pročitati na službenim stranicama Philipsa.








Sastojci:

  • 1 vezica divljeg/medvjeđeg luka
  • 2 veća mlada luka
  • malo suhe dimljene slanine ili drugog suhog mesa
  • 5 jaja
  • šaka naribanog tvrdog sira (trapista ili gaude)
  • malo feta sira
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 5 cherry rajčica
  • 3-4 loptice mini mozzarelle
  • sol, papar
  • ulje
  • par listića svježeg bosiljka


Priprema:

  1. Mladi luk narezati na manje komade/kolutiće, divlji luk grubo nasjeći. Slaninu narezati na male komade, naribati sir, usitniti feta sir. Mini rajčice i mozzarellu prerezati napola. 
  2. Na dno unutarnje posude Multicookera uliti malo ulja. 
  3. Na Multicookeru pritisnuti tipku MENU, izabrati program FRY. Pritisnuti tipku COOKING TIME i staviti na 7 minuta. 
  4. U posudu staviti luk, zaklopiti i pritisnuti tipku START.
  5. Nakon 3 minute otklopiti, malo posoliti (jelo će biti slano i od feta sira i slanine), popapriti, dodati slaninu i polovicu pripremljenog divljeg luka. Zaklopiti i nastaviti s prženjem.
  6. Umutiti jaja, dodati im ostatak divljeg luka i dobro promiješati.
  7. Otklopiti Multicooker, uliti smjesu od jaja, posuti naribanim sirom, rasporediti feta sir, posuti parmezanom pa na vrh staviti mozzarelu i rajčice. Izabrati program BAKE, pritisnuti tipku COOKING TIME i staviti na 20 minuta, a temperaturu pečenja na 150°C. Zaklopiti i pritisnuti START.
  8. Nakon zvučnog signala ostaviti frittatu još 5 minuta u zaklopljenim Multicookeru a zatim izvaditi na tanjur za serviranje, posuti svježim listićima bosiljka i odmah poslužiti.
Ovu frittatu možete pripremiti i na klasičan način, tako da prvo luk, divlji luk i slaninu pržite na tavi a zatim dodate umućena jaja i ostale sastojke pa sve stavite u zagrijanu pećnicu i zapečete.



Nema komentara:

Objavi komentar