Blagdansko vrijeme idealno je baš za ovakve fine, aromatične kuglofe koji osvajaju i mirisom i okusom.
Ovdje dominira ona poznata, moćna i zavodljiva kombinacija đumbira i cimeta pa još s narančom.
Baš zimski!
Uz šalicu toplog čaja ili mlijeka, poslužit će kao odličan doručak ili za zasladiti se uz popodnevnu kavu.
Dovoljno je sočan pa će i sljedeći dan biti odličan, samo ga držite poklopljenog pod zvonom ili ga zamotajte folijom.
Sastojci:
- 160 g maslaca
- 130 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 3 jaja
- 100 ml soka od naranče
- naribana korica 1 nešpricane naranče
- 100 ml jogurta
- 200 g glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo (12 g)
- 3 žlice kakaa
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira
- 1 žlica šećera u prahu, za posipavanje
PRIPREMA:
- Kalup za kuglof lagano, u tankom sloju premažite maslacem i pospite s malo brašna, toliko da se oblože stjenke kalupa, višak brašna bacite.
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Maslac i šećer mikserom miješajte 5 minuta, dok smjesa ne postane pjenasta, zatim dodajte vaniliju i sok od naranče. Smjesi dodajte jedno po jedno jaje, miksajući između svakog dodavanja. Dodajte jogurt i naribanu koricu naranče pa još kratko miješajte.
- Posebno pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir pa postupno dodajte smjesi od maslaca i jaja te kratko miješajte da se svi sastojci povežu.
- Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 45 minuta (pomoću čačkalice provjerite je li kolač dovoljni pečen, zabodite u tijestu, ako izađe čista, kolač je gotov).
- Izvadite kolač iz pećnice pa ga nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Prije posluživanja kuglof pospite šećerom u prahu.
Pratite me i na Instagramu, @tanja.cookamigustam jer tamo češće objavljujem što se sve kuha i peče u mojoj kuhinji ;)
ŽELIM VAM SVIMA SRETAN BOŽIĆ, VESELE BLAGDANE I USPJEŠNU NOVU 2019. GODINU!
💝
Nema komentara:
Objavi komentar