Obožavam ovakve stvari!
Oko pripreme i sastojaka nema velike filozofije a rezultat je odličan!
Tarte fine aux pommes - najjednostavnija, fina (francuska) pita od jabuka i lisnatog tijesta.
Brzo se priprema, nema puno sastojaka, jednostavna je i jako ukusna. Savršena za situacije kada vam treba nešto slatko a niste baš raspoloženi za predugo zadržavanje u kuhinji ;)
Moram napomenuti da je ovo jedna zapravo malena pita, puno manja od one debeljuškste pite s bogatim nadjevom između dva sloja tijesta, kakve su kod nas najuobičajenije.
Moram napomenuti da je ovo jedna zapravo malena pita, puno manja od one debeljuškste pite s bogatim nadjevom između dva sloja tijesta, kakve su kod nas najuobičajenije.
Za ovu pitu treba nam:
- 250 g lisnatog tijesta
- 3 jabuke
- 50 g maslaca, mekanog
- 2 žlice šećera
- malo vanilije (sjemenke ili vanilin šećera ili burbon vanilija šećera)
- malo cimeta
- 1 žlica marmelade od marelica i malo vode (pola žlice, žlica)
- Tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje, izrežite ga u krug, izbodite vilicom i malo zadignite rubove (kao na slici dolje).
- Prebacite tijesto skupa s papirom u lim za pečenje.
- Jabuke operite, izdubite im sredinu, ogulite i naribajte (na "mandolinu") ili ih nožem tanko narežite. Pospite ih s malo cimeta.
- Složite jabuke u krug(ove) po tijestu, tako da se dijelom preklapaju, premažite mekanim maslacem i pospite šećerom (s vanilijom).
- Stavite u vruću pećnicu i pecite 20ak minuta na 200°C.
- Nakon pečenja premažite vruću pitu marmeladom koju ste pomiješali s malo vode ili samo pospite s malo šećera u prahu.
- Poslužite toplo, po želji uz kuglicu sladoleda.
ovo je divno!!!
OdgovoriIzbriširadim prvom, prilikom
sviđa mi se novi izgled bloga!!
vrlo jednostavan i dobar kolač
OdgovoriIzbrišiHvala ti Tamara :)
OdgovoriIzbrišiŠto se izgleda bloga tiče, da, i meni je ovaj minimalizam pravo osvježenje, drago mi je da se i tebi sviđa ;)
Potpisujem s tako malo elegantnih sastojaka jako fina slastica.
OdgovoriIzbriši