Priprema ove slastice je jednostavna i ne oduzima puno vremena (zapravo, najviše vremena će nam oduzeti čišćenje trešanja ;)). Ne treba nam ni mikser, čak nećemo uprljati ni puno posuđa ;) a fino ćemo se zasladiti.
Clafoutis možete poslužiti toplog ali odličan je i potpuno ohlađen (lakše se reže i vadi iz kalupa kada je hladan).
Ja sam kolač pekla u manjoj posudi promjera 20 cm (ako se odlučite na veći kalup, svakako povećajte i sastojke).
Sastojci:
- 500 g trešanja
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 70 g brašna
- 120 ml mlijeka
- 50 g maslaca + malo za kalup
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Kalup za pečenje premazati maslacem.
- Trešnje oprati, očistiti od peteljki i koštica i rasporediti u pripremljeni kalup.
- U zdjeli pjenjačom miješati jaja, šećer i vanilin šećer, zatim dodati brašno, mlijeko i otopljeni maslac. Miješati cijelo vrijeme da smjesa bude glatka.
- Tijesto izliti po trešnjama i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći 20-30 minuta na 180-200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar