Pisala sam već o mojim iskustvima s bundevom i o njezinim dobrim staranama, oni koji me ne čitaju redovno mogu to vidjeti OVDJE.
Super smo si sada, bundeve i ja ;) Evo i jednog slatkog bundevastog doživljaja.
Ovo su tzv. američke palačinke s bundevom, malene, pufaste, fine i sočne.
za nekih 12 komada potrebno je:
- 2 jaja
- 100 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode
- 120-140 ml mlijeka
- 2 žlice pirea od hokkaido bundeve
- malo cimeta, soli i ulja
Bjelanjke mrvicu posolite i izmiksajte u čvrst snijeg.
U drugoj posudi žumanjcima dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sodom, mlijeko, cimet, malo soli i ulja pa sve pjenjačom izmiješajte u glatko tijesto.
Sada u tijesto umiješajte i pire bundeve pa lagano dodajte i snijeg od bjelanjaka.
Dobro zagrijte tavu pa pecite male palačinke, sa svake strane po minutu-dvije, odnosno dok ne dobiju finu zlatnu boju.
Služite odmah, najbolje su još skroz tople.
Po želji, prelijte ih kakvim voćnim ili javorovim sirupom, medom ili na tanjurić dodajte malo marmelade, svježeg voća....
Pire od bundeve napravite tako da čistu bundevu prerežete napola, očistite od sjemenki, zamotate u alu foliju i pečete u pećnici oko 1 sat na 170°C. Zatim meso bundeve žlicom odvojite od kore i uz pomoć štapnog miksera napravite fini pire.
Pire može stajati i nekoliko dana u frižideru, ne morate ga odjednom iskoristiti.
Preslatke su ti ove palačinkice. Nisam ih probala s bundevom, ali ju volim tako da bih sigurno bila oduševljena.
OdgovoriIzbrišiu posljednje vrijeme je i mene uuhvatila "bundevomanija" :) slatko izgledaju ove palačinkice
OdgovoriIzbrišiPreslatke su :)
OdgovoriIzbrišiOvo mora da je jako ukusno za svakoga ko voli palacinke i naravno bundeve.Super ime si im dala;)
OdgovoriIzbrišisuper ideja! imam ostatke pirea u hladnjaku i dio planiram zamrsnuti tako da ga mogu tokom cijele godine koristiti. ove palačinke će sigurno doći na red :)
OdgovoriIzbrišiLjubitelj sam i američkih palačinki,a i bundeve.Mislim da ću obradovati moje za vikend ovim lepim doručkom.
OdgovoriIzbrišiWow, kakva ideja, kakva boja!?..ma predivno. U bundevu i jela s njom sam nekada jako sumnjala, ali kad sam neka jela poput juhe ili pite od bundeve i sama napravila, bila sam oduševljena. Zato sam gotovo sigurna da su ove tvoje bundevčinke baš pravi specijalitet!
OdgovoriIzbrišiObozavam ih, a ove tvoje su tako lijepe, bas kako trebaju biti!
OdgovoriIzbrišiI jesu hit!!!Bas kakve trebaju da budu!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgledaju.
OdgovoriIzbrišiPalačinkice su super i baš mi se sviđaju ovako male i spužvaste. Dodatak pirea od bundeve mi je posebno interesantan i moram ih i ja isprobati. Hvala ti i za dodatak o pečenju bundeve, ja je uvijek sirovu gulim i režem na kockice koje zatim pečem, a to nije uvijek lako jer je tvrda. Ovaj način mi je puno bolji i jednostavniji.
OdgovoriIzbrišiKoja odlična ideja!! Divno izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiΑdmiring the commitment you put into youг
OdgovoriIzbrišisіte and in depth infοrmation уou providе.
It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't thе same οut of dаte
rehashed іnformatiοn. Wοnderful reаd!
I've bookmarked your site and I'm adding your RSS feeds to my Gοoglе aссοunt.
My web blog :: http://forums.craftworksfactionrpg.net/profile.php?id=320