utorak, 10. svibnja 2011.

Pappardelle sa špinatom, mascarponeom i parmezanom








Ovaj sam recept našla na stranicama mog omiljenog J. Olivera i dijelm ga s vama jer je savršen, jednostavan i idealan za ovo doba godine, dok su špinat i češnjak još mladi i ima ih u izobilju. To se mora iskoristiti! :))

Umjesto tagliatella ja sam koristila svježe plahtice tjestenine za lazanje, a vi naravno možete koristiti bilo koju drugu tjesteninu.









Potrebno:
(za 2 osobe)
  • 250-300 g tjestenine
  • 3-4 šake svježeg mladog špinata
  • 2 mlada češnjaka
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 žlica maslaca
  • malo maslinovog ulja
  • 1, 5 dl slatkog vrhnja
  • 2 žlice mascarpone sira
  • sol
  • papar
  • ribani parmezan
Svježe tijesto za lazanje izrezala sam u široke rezance, ajmoreć pappardelle, i spustila ih u kipuću slanu vodu.
U zagrijani wok stavila sam malo maslinovog ulja i žlicu maslaca, na zagrijani maslac dodala na kolutiće narezana dva mlada češnjak (s malo zelenog dijela ali bez pera) i naribala malo muškatnog oraščića.
Kada je češnjk zamirisao dodala sam oprani špinat (dovoljno mlad da ga ne treba ni blanširati), promiješala i pustila da polako svene. Nakon 3-4 min. dodala sam i slatko vrhnje, 2 žlice mascarponea pa nakon minutu-dvije i prokuhanu tjesteninu, sve promiješala, posolila, popaprila i kuhala još jednu minutu, dok umak i tjestenina nisu postali su fino kremasti.
Maknula s vatre, obilno posula naribanim parmezanom, poslikala i poslužila.
Jako jednostavno, brzo i odlično!



guštajte i vi!

volim ovu pjesmu a i spot je mrak ;)
:))

Broj komentara: 5:

  1. Evo ručka po mom ukusu!
    Tanja ovo zbilja izgleda i zvuči savršeno, a domaća tjestenina je nešto čemu ne mogu odoljeti. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ni ja ;) al, ups! nisam napomenula - ova jest svježa ali kupovna.
    sve gledam i mjerkam te mašinice... mislim da ću uskoro ipak ubost jednu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno izgleda tjestenina. A mašinica je super investicija jedino što priprema domaće tjestenine zahtjeva malo više vremena ali stvarno vrijedi svakog utrošenog trenutka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nista bolje i jednostavnije od domace testenine.Ovo tvoje izgleda tako fino:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bilo bi super kad bi recept imao i opciju za sezonu kad špinat nije mlad nego ga vadimo iz zamrzivača...

    OdgovoriIzbriši