Ovo je jedna kombinacija s namirnicama koje gotovo uvijek imam doma, a potrebno je zbilja malo vremena za topli i fini obrok.
- 1 komad kruha
- 2-3 koluta paradajza
- 3-4 gljive (šampinjoni)
- malo češnjaka
- malo maslinovog ulja
- 1 jaje
- sol, papar, peršinov list
Na zagrijanu tavu stavite malo ulja, dodajte očišćene klobuke gljiva i paradajz narezan na malo deble kolutiće. Pecite sa svake strane po par minuta, ovisno kolike su gljive odnosno paradajz. Posolite i popaprite.
Dok se to peče vi poširajte jaje.
To učinite tako da jaje prvo razbijete u malu zdjelicu ili čašu.
U drugu posudu sipajte vruću vodu i stavite je na vatru, kada voda proključa smanjite vatru a vodu posolite. Kuhačom lagano prođite kroz vodu miješajući u krug tako da se u sredini napravi maleni vir. Sada pažljivo sipajte jaje u vodu, ono će se lagano vrtiti u vodi i to će spriječiti da se bjelanjak jako rasprši, razbježi ;)
Jaje kuhajte 3 minute. Izvadite ga iz vode.
Kruh zapecite u tosteru ili na gril tavi. Pečeni kruh lagano natrljajte komadićem češnjaka. Ostatak češnjaka usitnite.
Na tostirani kruh složite pečeni paradajz, zatim gljive a na vrh poširano jaje.
Pospite nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom, po želji još malo posolite i popaprite.
Igra je započela još 2008. godine na inicijativu food blogerice Snježane, a domaćica ovomjesečne igre je Sanja s bloga Knjiški moljac u špajzu.
danas puštam ARCADE FIRE, pod dojmom prošlotjednog koncerta ;))
Tanja, predivno! Ova tvoja poširana jaja me toliko fasciniraju jer meni nikada nisu uspjela, uvik nešto zbrljam :)
OdgovoriIzbrišiDrugi puta kada budeš spremala nešto ovakvo, molim pozivnicu za ručak :)
tnx, majo :))
OdgovoriIzbrišidogovoreno!
Savršenstvo bez mane :)
OdgovoriIzbrišiPosirana jaja nije tesko napraviti..samo odvazno napred.Ja uvek dodam malo sirceta u vodu u kojoj posiram jaje.I na tost..tako su najbolja.Ili sa sosom holndez:)Sagljivama narvno dobiju jos jednu zvezdicu.I kad se razliju kao na ovoj slici gore onda su bas uspela:)
OdgovoriIzbrišida, zbilja ih nije teško napraviti, bitno je jaja ne prekuhati.
OdgovoriIzbrišina puno mjesta sam vidjela da se dodaje ocat, ako se dobro sjećam on bi trebao pomoći da bjelanjak ostane kompaktniji, da se previše ne rasprši.
maslinka, hvala :))
ovo je jednostavno, a fantastično!
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda! Lakše mi je kad vidim da nisam jedina koja ne kuha konkretan ručak kad je sama doma
OdgovoriIzbrišiPosirana jaja u vise varijanti...imacu sta da dorucujem/veceram u buduce....
OdgovoriIzbrišiHvala na ucescu :)
ručak po mom guštu!!
OdgovoriIzbriši