Sjajne su ove oradice! Osim što su zbilja brzo gotove, nakon pečenja, što zbog vina što zbog dobrog društva, ostaju prefino sočne.
Slično, u vinu i s dosta češnaka i peršina ih radim već godinama ali ovo, s dodatkom rajčica, maslina i luka sam pokupila iz odlične knjige Laure Santtini "Italija al`dente".
- 2 orade, od oko 500 g svaka
- 3-4 krumpira
- 1 šaka sitno sjeckanog lista peršina
- 3-4 režnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 10ak mini rajčica
- 1 žličica kapara
- 2-3 žlice crnih maslina
- 2 limuna (jedan za nadjevanje ribe, drugi za povrće)
- 2 dl bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Očistite ribe. Trbuhe im nadjenite s malo limuna, češnjaka i peršinovog lista, posolite.
Tako pripremljene ribe položite u posudu za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Krumpir narežite na tanke ploškice, češnjak isto, luk prerežite napola pa isto izrežite na tanje trakice, rajčice prerežite napola, po duljini a peršinov list grubo usitnite.
Sve te sastojke stavite u zdjelu, dodajte masline, kapare, obilno prelijte maslinjakom pa posolite i popaprite. Dodajte sok jednog limuna, promiješajte i rasporedite oko ribica. Sada dajte i čašu vina, po ribi sipnite još malo maslinovog i sve stavite u vruću pećnicu.
Smanjite temp. na 180°C i pecite 25-30 minuta.
Riba će se fino zapeći, paradajzići smekšati a krumpiri i luk biti će mjestimično mekani i sočni a dijelom hrskavi.
Po želji, svatko si može ribu još preliti maslinovim uljem s čenjakom i peršinovim listom, dodati još limunovog soka.....
Za prste polizat ;)
Tako pripremljene ribe položite u posudu za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Krumpir narežite na tanke ploškice, češnjak isto, luk prerežite napola pa isto izrežite na tanje trakice, rajčice prerežite napola, po duljini a peršinov list grubo usitnite.
Sve te sastojke stavite u zdjelu, dodajte masline, kapare, obilno prelijte maslinjakom pa posolite i popaprite. Dodajte sok jednog limuna, promiješajte i rasporedite oko ribica. Sada dajte i čašu vina, po ribi sipnite još malo maslinovog i sve stavite u vruću pećnicu.
Smanjite temp. na 180°C i pecite 25-30 minuta.
Riba će se fino zapeći, paradajzići smekšati a krumpiri i luk biti će mjestimično mekani i sočni a dijelom hrskavi.
Po želji, svatko si može ribu još preliti maslinovim uljem s čenjakom i peršinovim listom, dodati još limunovog soka.....
Za prste polizat ;)
Guštajte u ovom jelu uz čašu dobrog vina. ;)
Dobar tek!
Slažem se da je ovo jelo za prste polizati, a još ako su orade donesene doma iz ribolova, nema boljeg ručka!
OdgovoriIzbrišieh, moje su s ribarnice. svježa ulovljena riba meni je privilegija onih ljetnih dana kad smo uz more. to je zapravo jedini dio godine kada stvarno puno guštamo u ribama i ostalim krasotama iz mora.
IzbrišiVolim ribe! Jako dobro ovo izgleda :).
OdgovoriIzbrišiPrve dve fotke su me potpuno osvojile a da je jelo fantastično nema sumnje... Super!
OdgovoriIzbrišiZaista su ove orade u divnom društvu! Kako ja obožavam ovakvu hranu :) Krasno!
OdgovoriIzbrišiBaš za prste polizati ! Obožavam i bilježim da i moje slijedeće orade smjestim u ovako dobro društvo !
OdgovoriIzbrišiFino i fino i ja guštam.
OdgovoriIzbrišiSuper naslov, a bas je dobro drustvo, oradu volim, divan post.
OdgovoriIzbrišiStvarno dobro društvo.
OdgovoriIzbrišihvala vam na komentarima, drago mi je da vam se jelo sviđa :)
OdgovoriIzbrišiprve dvije fotke se i meni sviđaju, a zapravo je ovo jedno od onih fotogeničnih jela ;)
Tanja, volim svu ribu, ovo ti je predivna kombinacija :)
OdgovoriIzbrišiPredivne fotke!
Dо уou haѵe a ѕρam issue on thіѕ blog; Ι also am a blogger,
OdgovoriIzbrišiand I wаs curious about уour sіtuation; we haνе creаted somе nіce methods and we are lоoκing to sωap strategіes wіth οtheгѕ, why
nοt shoot me аn email if intеrеsted.
Visit my web-site ; simply click the next internet page
Hі therе, just wаnted to say, I liked this ρost.
OdgovoriIzbrišiIt was inѕрiring. Keep οn роsting!
my hоmeрage: Silkn Sensepil Review
Τhanκ you for any othеr wonderful article.
OdgovoriIzbrišiWheге else maу just anybοԁy gеt that tуpе of infο in ѕuch а pегfеct аρpгoach of
wrіtіng? Ι've a presentation subsequent week, and I'm on the lοoκ fог ѕuch infoгmation.
Fеel free tо νіsіt my ωeb blog :
: More Support
I'm curious to find out what blog platform you happen to be using? I'm having some minoг ѕecuгitу
OdgovoriIzbrišiiѕsuеs wіth my latеst website
and I would likе to find somеthing more sеcure.
Do you have any ѕolutions?
my web ѕite; visit the next page
my page :: V2 Cigs reviews
Hey there! I сould hаvе ѕwοгn Ι've been to this site before but after checking through some of the post I realized it'ѕ
OdgovoriIzbrišinew tο mе. Nonеtheleѕs, I'm definitely delighted I found it and I'll bе bоokmarκing and сhecking back frequеntlу!
Stop by my ωeb ρagе: V2 Cigs Reviews