četvrtak, 27. lipnja 2013.

Svinjski kotleti s umakom od senfa i luka








Ovo jelo je jednostavno, priprema ne traje dugo a ukusno je s raznim prilozima - krumpirima, rižom, njokima, kuhanim povrćem...
Danas sam uz kotlete pripremila mladi kuhani krumpir i kuhane šparoge.





Sastojci:
  • 4 svinjska kotleta (dio od leđa)
  • 1 veća glavica luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 70 ml bijelog vina
  • 2-3 žličice senfa (zrnatog)
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 3-4 manja kisela krastavca
  • peršinov list
  • sol, papar
  • ulje, maslac


Priprema:
  1. Meso posoliti i popapriti.
  2. U vruću tavu dodati malo ulja i komadić maslaca, kad se zagrije dodati i kotlete. Meso peći nekoliko minuta sa svake strane, da dobije lijepu boju.
  3. Kada je meso gotovo izvaditi ga na tanjur i čuvati na toplom mjestu.
  4. U tavu u kojoj se peklo meso dodati tanko narezani luk i kratko pirjati uz povremeno miješanje (tijekom pirjanja luk malo posoliti). Kada je luk malo omekšao, dodati sitno narezani češnjak, uliti vino i pirjati još 5 minuta. Dodati senf (možete prvo dodati manju količinu pa po želji dodati još) dobro ga umiješati s lukom a zatim uliti i vrhnje za kuhanje i miješati na laganoj vatri dok umak ne postane kremast i sjajan. Pred kraj umaku dodati krastavčiće narezane na kolutiće, sitno nasjeckani peršinov list i po potrebi još malo popapriti.
  5. Meso poslužiti s kuhanim krumpirima i šparogama pa preliti umakom.




Broj komentara: 7:

  1. Učinilo mi se da je umak od šampinjona u pitanju ali nije. Dopada mi se i uvek sam u potrazi za takvim dodacima koji bi obogatili dosadno ali dobro meso.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a vjerujem da bi se i šampinjoni dobro uklopili ;)

      Izbriši
  2. ovo printam mužu da mi pripremi :D pametna ideja,ne?;)

    OdgovoriIzbriši