Ove štapiće možete poslužiti kao slani snack uz malo suhog
mesa, finog sira i s maslinama ali odlično će poslužiti i za grickanje uz kakav
dobar film.
Pazite se, bezobrazno su zarazni i teško ih je prestati grickati ;)
Možete ih, kao ja ovdje, posuti sezamom i makom, a odlični
su i samo malo posoljeni.
Možete se igrati uvrtanjem štapića, što će vam oduzeti malo
više vremena, ali ako se ne želite s time zamarati, preskočite taj korak,
štapići će i dalje biti jednako fini.
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žličice soli
- 2,5 dl bijelog vina
- 2,5 dl ulja
- 1 jaje
- Sezam, mak, lan...
- Sol
Priprema:
- Brašno posolite, dodajte prašak za pecivo i sve promiješajte. Dodajte vino i ulje pa umijesite glatko tijesto.
- Tijesto podijelite na 4 podjednaka dijela i ohladite.
- Na papiru za pečenje tanko razvaljajte jedan dio tijesta, razmutite jaje pa četkicom premažite tijesto i pospite sezamom. Tijesto preokrenite pa opet premazite i pospite makom. Izrežite štapiće i svaki smotajte u spiralu.
- Štapiće složite u lim obložen papirom za pečenje, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200°C 7-8 minuta (dok ne prime finu boju).
- Ponovite s preostalim tijestom.
Dio tijesta možete izrezati u trokutiće ili vaditi malom, okruglom modlom.
Ovo vrtim kao podsjetnik na još jedan odličan ovoljetni koncert :)
fino, hrskavo za sve prigode!
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve grickalice. ali da problem je što ih je teško prestati jesti.
OdgovoriIzbrišiSvidjaju mi se. Mislim da su i ukusni takodjer!
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiMože li nešto drugo umjesto vina?
OdgovoriIzbrišiMogu li se oblikovani štapići zamrznuti pa peći po potrrbi naknadno.
OdgovoriIzbrišiMogu li se oblikovani štapići zalefit prije pecenja pa naknadno ispeći?
OdgovoriIzbriši